Franse kip

Franse kip moet vooral lekker zijn. 

Franse scharrelkippen van topkwaliteit!
De Franse scharrelkippen die wij verkopen zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze kippen hebben een goed leven gehad waarin goede uitgebalanceerde voeding (100% plantaardig!) en boven alles veel ruimte centraal hebben gestaan. Het resultaat: overheerlijk smakende kippen met stevig vlees en stevige botten.

Poulet Noir:
zwarte kip met zwarte poten; vrije uitloop en de voeding bestaat voor 75% uit granen. Resultaat : een stevige wit vlezige kip, bijzonder vetarm en zeer geschikt voor traditionele braadgerechten zoals bijv. Coq au Vin.

Poulet des Landes:
goudbruine kippen die vrij hebben rondgescharreld, zonder omheining in de bosrijke omgeving van des Landes. Het voer bestaat voor minimaal 80% uit granen. Resultaat : geel vlezige kip met een met een volle eigen smaak. Zeer geschikt om te braden in oven of braadpan.

Poulet de Bresse:
de absolute Rolls Royce onder de kippen. Het klimaat van het gebied Bresse, de vrijheid, het beste voer en de zorg en toewijding van de boer maken uiteindelijk een product dat door topkoks over de gehele wereld wordt gewaardeerd om haar excellente kwaliteit. Stevige botten, stevig wit vlees, een blanke huid en een volle ronde smaak. Kortom, kip eten in zijn puurste vorm. Een Bresse komt het beste tot zijn recht bij langzame braadprocessen in pan of in oven. De ultieme smaakexplosie bereikt u door stukjes truffel onder de huid te steken.

Poulet Noir

Poulet des Landes

Poulet de Bresse